Je merkt dat je op bepaalde gebieden in je leven onrustig bent, spanning ervaart, last hebt van bijvoorbeeld uitstellen . Je wilt dingen anders aanpakken, maar in de praktijk komt het er niet van en blijf je de dingen doen, zoals je ze doet. Dit kan op je werk zijn, in je familiesfeer of in je sociale leven.

 

Hoe fijn is het dan als je een coachingstraject kan inzetten om bepaalde stappen te zetten, vaardigheden aan te leren en kwaliteiten in jezelf te ontdekken die je kunt inzetten om dingen anders te gaan doen. Om het met een voorbeeld duidelijk te maken: je auto is kapot en jij wilt gewoon dat ie weer rijdt, zodat je kunt komen waar je naartoe wilt. 

 

Door concrete doelen te stellen over wat je wilt, je open te stellen voor nieuwe perspectieven om naar een probleem te kijken, ontstaat er ruimte voor groei en ontwikkeling. En dát geeft energie en nieuwe inzichten die je verder helpen. Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 5-8 sessies. Ik werk klantgericht en dat betekent maatwerk: samen bepalen we concrete doelen die jij graag wilt realiseren.  Soms loopt coaching over in therapie.  Als je bijvoorbeeld ontdekt dat er diepere lagen in jou zijn waar oude pijn, verdriet of boosheid verstopt zitten en die maken dat je op een bepaalde manier (telkens weer) vastloopt, je naar doen voelen en je dagelijkse leven beïnvloeden. Als je auto (weer) kapot is en je ontdekt dat het toch goed is om te weten wat de oorzaak van het 'defect' is.