En dan dat woordje ‘integratief’. Dit betekent letterlijk ‘dingen combineren, zodat deze elkaar aanvullen of een geheel vormen’. En dat is wat ik doe als integratief coach en therapeut: Ik zie jou als mens in z’n totaliteit: Jij bent een uniek persoon met een hoofd, hart en lichaam die in nauwe relatie tot elkaar staan. Daarbij ben je een mens met een relatie tot anderen, met de wereld om je heen en met een relatie tot het spirituele, met God. Als er een belemmering is in één van deze gebieden, een intern conflict, dan kun je dat merken, omdat je niet meer gezond functioneert.

Je ervaart stress, krijgt wellicht lichamelijke klachten of er ontstaat een verstoring in de relaties met anderen.

 

Ik help je graag om (nog meer) inzicht te verkrijgen in wie jij bent als persoon, welke (verborgen) kwaliteiten jij allemaal hebt, welke kernwaarden bijvoorbeeld voor jouw belangrijk zijn om keuzes op te baseren. Welke (onbewuste) belemmerende overtuigingen jou wellicht weerhouden om daadwerkelijk te worden, zoals je bent bedoeld: een mooi, uniek en waardevol  mens! Een meesterwerk! 

 

Integratief betekent ook dat ik als coach/therapeut vanuit verschillende psychologische benaderingen interventies en oefeningen aanbied, op maat voor jou in jouw proces en unieke situatie.  Jíj staat centraal en niet een bepaalde methode. Zo werk ik o.a. met cognitief gedragstherapeutische technieken, met jouw voorstellingsvermogen d.m.v. visualisaties/imaginaties,  met ervarings- en lichaamsgerichte oefeningen en aan de hand van inzichtgevende modellen die jou helpen  in jouw ontdekkingsreis.  Ik werk dus met hoofd, hart en lijf, want deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En altijd aan de hand van door jou aangereikte concrete situaties uit het dagelijkse leven waarin jij tegen dingen aanloopt.  

Ben jij christen en ervaar je wellicht belemmeringen in je geloofsleven, dan help ik je graag te onderzoeken welk beeld jij bijvoorbeeld van God hebt ontwikkeld en hoe dit (onbewust)  jouw geloofsleven bepaalt. Maar 'heb jij' niets met God, maar herken je je wel in jouw zoektocht naar zingeving, rust en tevredenheid en je verlangen naar verandering op een bepaald gebied in jouw leven, dan respecteer ik jouw zienswijze en ben ik nieuwsgierig naar jouw (mogelijke) spirituele hulpbronnen. 

 

Gelijkwaardigheid, respect en jouw autonomie als mens zijn belangrijke waarden voor mij om met jou als cliënt te werken.