Over mij

De naam van mijn praktijk zegt het al, ik geloof in verbinding. Verbinding met alles wat in mij is en bij mij hoort en maakt wie ik ben: Enthousiast, initiatiefrijk, leergierig en gedreven, zorgzaam en eerlijk. En ik houd van lachen. ‘Smile! Its free therapy!’  is een quote die ik 100% onderschrijf.

Ik geloof ook in verbinding met de ander. Want we zijn gemaakt om als meesterstukken te mogen schitteren op deze wereld, iedereen op een andere manier, omdat, zoals Desmond Tutu ooit zei, “We are different precisely in order to realize our need of one another.” Ik ben nieuwsgierig naar wie de ander is, wat hem of haar drijft en kan enorm genieten van samen plezier maken en elkaar zíen. Maar ik word ook geraakt als ik een ander ontmoet met verdriet, boosheid, angst of schaamte. Ik durf door te vragen naar wat er nu echt speelt, omdat ik zelf heb ervaren hoe helend en troostend het is als iemand doorvraagt en je in je kwetsbaarheid je durft te verbinden aan een ander. De schaamte voorbij en elkaar zíen. Dat geeft hoop!

En voor mij persoonlijk geloof ik in en leef ik ook uit verbinding met God, zoals Hij zich in de Bijbel laat kennen. Door God/Jezus voel ik mij geliefd, Hij is mijn dagelijkse Hulpbron waaruit ik put. Wat een vrijheid heeft mij dat opgeleverd!

Dat verbinden met mijzelf, met alle delen in mij die maken wie ik ben, is voor mij niet altijd een vanzelfsprekendheid geweest. Ik heb een groot deel van mijn leven vooral keuzes gemaakt met mijn hoofd, gedaan waarvan ik dacht dat dat van mij werd verwacht en mezelf voorbijgelopen in het zorgen voor de ander, in het niet luisteren naar waar ik werkelijk zo naar verlangde. Het plaatje van de buitenkant zag er mooi uit: opgegroeid in een stabiel gezin, een mooie school -en universiteitsloopbaan doorlopen, vervolgens een prachtige baan bij de Rijksoverheid,  getrouwd met een knappe man, vier prachtige kinderen gekregen (inmiddels 4 pubers), wonend in een mooi huis,  een vol sociaal leven. Maar rond mijn 42e levensjaar kreeg ik van de een op de andere dag een forse burn-out, (waarvan ik altijd dacht : wie krijgt er nu een burn-out?) Wie was ik eigenlijk, waarom deed ik de dingen, zoals ik ze deed, waarom voelde ik me altijd zo snel afgewezen, wat veroorzaakte die leegte in mij, die altijd sluimerende sombere gevoelens die als een zware deken over mij heen kon liggen, maar voor de buitenwereld niet was te zien. Waarom was ik zo bang om mijn kwetsbaarheid te laten zien en vond ik het zo moeilijk om niets te doen?

Nu kan ik eerlijk zeggen dat ik deze burn-out, deze jaren van ‘stilstaan’, verkennen, onderzoeken en ontdekken niet heb willen missen. De puzzelstukjes vielen langzaam in elkaar... Het was een broodnodig snoeiproces dat mij heeft geholpen om veel meer mijn hart te volgen en vrijheid te ervaren in de keuzes die ik maak. Ik heb geleerd om van mij zelf te houden, omdat ik weet dat God van mij houdt en mij precies heeft gemaakt zoals bedoeld. Elke dag opnieuw leer ik om niet uit (diep weggestopte) angst te leven, maar in vrijheid uit liefde. Ik ben het chronische stressgevoel kwijt, ik kan veel meer genieten van het dagelijkse leven en mijn depri deken is verdwenen. Mijn leven is niet perfect, maar ik heb ontdekt wie ik ben en dat dit niet meer wordt bepaald door wat ik doe of door hoe anderen mij zien. Deze 'crisis' in mijn leven heeft mij ook doen besluiten om vol enthousiasme de vierjarige post HBO opleiding tot integratief coach en therapeut te gaan volgen bij Groundwork Academy (www.Groundwork.nl). In de loop van de jaren is mijn verlangen gegroeid om middels dit prachtige ambacht van coach/therapeut een stukje op te lopen met mensen die op de een of andere wijze een belemmering ervaren in hun leven, ervaren dat ze wellicht niet ten volle het leven leven zoals ze dat graag zouden willen. Ik wil graag een instrument zijn om je te laten ontdekken welke krachten en kwetsbaarheden je hebt. Welke muren we vaak onbewust om ons heen hebben gebouwd om pijn, verdriet, angst en boosheid uit het verleden niet meer te hoeven voelen. Maar ook dat deze muren ons op een gegeven moment opbreken omdat we niet meer in vrijheid keuzes kunnen maken, omdat bepaalde denk- en gedragspatronen ons dwars zitten.

Kortom, ik geniet ervan om mensen uit hun comfortzone te zien komen, stappen te zien zetten en nieuw gedrag te zien doén. Want een betere wereld begint echt bij jezelf. Een ander kun je niet veranderen. Herken je iets van jezelf in mijn verhaal? Ik ben nieuwsgierig naar u/jou, stuur mij een berichtje via het contactformulier en ik maak graag de verbinding met jou!